Monday, August 10, 2020

HPU JOA IT Exam Important Question Answer Set-2

Important Questions for Hpu JOA(IT) Exam Set-2

 HPU JOA IT Exam  Important Question Answer Set-2

HPU JOA IT Exam  Important Question Answer Set-2


1. The advantage of COM are its _ and _

A) Compact size; speed readability

B) Compact size, speed

C) Readability; speed

D) Low cost; readability


2. The BIOS is the abbreviation of ____.

A) Basic Input Output System

B) Best Input Output System

C) Basic Input Output Symbol

D) Base Input Output System


3. Which printer is very commonly used for desktop publishing?

A) Laser printer

B) Inkjet printer

C) Daisywheel printer

D) Dot matrix printer


4. IBM 1401 is

A) First Generation Computer

B) Second Generation Computer

C) Third Generation Computer

D) Fourth Generation Computer


5. Most of the first generation computers were

A) Special purpose computers

B) General purpose computers

C) Both of above

D) None of above


6. Floppy disks typically in diameter

A) 3

B) 5.25

C) 8

D) All of above

👉HPU SHIMLA JOA IT EXAM TEST SERIES (TOTAL TEST -10):- BUY NOW

7. The output quality of a printer is measured by

A) Dot per inch

B) Dot per sq. inch

C) Dots printed per unit time

D) All of above


8. On a PC, how much memory is available to application software?

A) 1024 KB

B) 760 KB

C) 640 KB

D) 560 KB


9. In a computer ___ is capable to store single binary bit.

A) Capacitor

B) Flip flop

C) Register

D) Inductor


10. What does DMA stand for?

A) Distinct Memory Access

B) Direct Memory Access

C) Direct Module Access

D) Direct Memory Allocation


1-A 2-A 3-A 4-B 5-A 6-D 7-B 8-C 9-B 10-B


👉HPU SHIMLA JOA IT EXAM TEST SERIES (TOTAL TEST -10):- BUY NOW





                                    Join Our Telegram Group

No comments: