Daily Current Affairs 17 April 2021 In English

 

Daily Current Affairs 17 April 2021  In Emglish

|| National Current Affairs  17 April     2021 || International Cu rre nt Affairs 17  April    2021 || Himachal Pradesh Current Affairs  17 April    2021 ||  

Daily Current Affairs 17 April 2021  In Emglish


Question 1: - Who has recently inaugurated electronic marketplace e-SANTA ??

Answer: -Piyush Goyal


Question 2: - Recently who has launched a National Digital Fund on Health and Nutrition called "Poshan Gyan" ??

Answer: -The Policy Commission (NITI Aayog)


Question 3: - Recently Indian Space Agency, ISRO has signed an agreement with which space agency for cooperation in its first manned space mission Gaganyaan ??

Answer: -France CNES 


 Question 4: Recently  Amazon has launched how many million venture funds for digitizing SMEs in India ??

Answer: - $ 250 million


Question 5: - In which place India has been ranked in Inclusive Internet Index 2021 ??

Answer: -49th


Question 6: - Recently which Marathi film has won the Best Foreign Feature Award at Moscow Film Fest ?? 

Answer: -Pagalya


 Question 7: - Recently  G.V.G. Krishnamurti has passed away Who were they ??

Answer: - Former Election Commissioner


Question 8: - Recently World Voice Day (WVD) has been celebrated ??

Answer: - 16 April 


Question 9: - Recently Punjab National Bank (PNB) has started a digital initiative, what is its name ??

Answer: - "PNB @ Ease"


Question 10: - Recently, who has started a comprehensive campaign, Aahaar Kranti, dedicated to spreading awareness about nutrition ??

Answer: - Union Health Minister, Dr. Harsh Vardhan


Online Store: - 

Test Series: -


  • HPU Panchayat Secretary Test Series 2021: -  CLICK HERE

Himachal Pradesh Current Affairs 17 April 2021

|| hp current affairs 17 April  2021 || hp 17 April 2021 current affairs ||


Question 1: - Recently, the first toll plaza of Fourlane in Himachal Pradesh has been ready in Sarwara, by whom is this toll plaza to be started ??

Answer: -National Highway Authority of India

👉 Himachal Pradesh Budget 2021 Important Question Answer









                                    Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad