Daily Current Affairs 25 May 2021 In English

 

Daily Current Affairs 25 May 2021 In English

|| National Current Affairs 25 May   2021 || International Cu rre nt Affairs 25 May 2021 || Himachal Pradesh Current Affairs 25 May  2021 ||   

Daily Current Affairs 25 May 2021 In English


Question 1: - Recently who has written a book titled 'India and Asian Geopolitics: The Past, Present' ??

Answer: - Shivshankar Menon 


Question 2: - Recently a book written by whom is "Nehru, Tibet and China" ??

Answer: - Avtar Singh Bhasin


Question 3: - Recently who has won the Monaco Grand Prix for the first time ??

Answer: -Red Bull's Max Verstappen 


Question 4: - Recently who has been issued the first foreign portfolio investor (FPI) license ??

Answer: - Kotak Mahindra Bank has True Beacon Global's GIFT IFSC Alternative Investment Fund (AIF)


Question 5: - Recently who has won the prestigious Etienne Glichitch Award for contributing to the growth and development of sports in the country ??

Answer: - Hockey India


Question 6: - OP Bhardwaj has passed away recently. who were they??

Answer: -The first Dronacharya award winning coach of Indian boxing


Question 7: - Recently the Board of Reserve Bank Innovation Hub (RBIH) has appointed Rajesh Bansal (Rajesh Bansal) as Chief Executive Officer (CEO) of RBIH with effect from 17 May 2021 ??

Answer: -Rajesh Bansal


Question 8: - Recently who won the title of La Liga by defeating city rivals Real Madrid 2–1 in Real Valladolid on 22 May ??

Answer: - Atletico Madrid


Question 9: - Where will the FIFA U-17 Women's World Cup be held in October 2022 ??

Answer: - India 


Question 10: Who has won the Templeton Prize for -2021 ??

Answer: - Naturalist Jane Goodall

Online Store: - 

Test Series: -



Himachal Pradesh Current Affairs 25 May 2021

|| hp current affairs 25 May  2021 || hp 25 May 2021 current affairs ||

Question 1: - Retired Colonel Punjab Singh, winner of the 1971 Indo-Pak War Veer Chakra, has passed away from which district?

Answer: -Hamirpur 





                                    Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad