HP Giriraj June 2nd Week Current Affairs 2021 In English

 

HP Giriraj June 2nd Week Current Affairs 2021 In English

||  HP Giriraj June 2nd  Week Current Affairs 2021||  Himachal Pradesh Giriraj June 2nd Week Current Affairs 2021 Question Answer ||


HP Giriraj June 2nd Week Current Affairs 2021 In English


Question 1:- At the cost of how many crore ethanol plant will be set up in Himachal Pradesh ??

Answer :- 200 crores 

Question 2: - What is the number of Himachal Pradesh in the Sustainable Development Goals (SDG) India Index 2020-21 across the country??

Answer :- Others

Imp Points :-

  • Kerala once again occupies the top position. 
  • Kerala has got 75 and Himachal has got 74 marks. 
  • Along with Himachal Pradesh, Tamil Nadu has also been ranked second.
Question 3: - How many ambulances have been deployed for COVID tests in rural areas in the state??

Answer :- 70 

Question 4: - Recently in which two districts the foundation stone of LPM PSA oxygen plants has been laid ??

Answer :- Hamirpur and Bilaspur

Question 5: - Recently at which place of Mandi the Chief Minister has inaugurated the Make Shift Hospital ??
Answer:- Bhangrotra

Question 6 :- At which place of Himachal Pradesh wheat sales center has been established ??
Answer:- Nalagarh 

Question 7 :- When is Nalagarh wheat sales center established??
Answer:-30 April 2021 

Question 8: - The Excise and Taxation Department has earned a total revenue of Rs 500 crore in May, 2021. This revenue is what percent more than the Rs 310 crore earned in May, 2020?
Answer :- 61 percent

👉 click here for full PDF 





                                    Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad