Tuesday, July 6, 2021

Daily Current Affairs 07 July 2021 In English

 

Daily Current Affairs 07 July 2021 In English

||National Current Affairs  07 July 2021||International Curre nt Affairs  07  July 2021||Himachal Pradesh Current Affairs 07 July   2021||  


Daily Current Affairs 07 July 2021 In English


1. Who has become the new Chief Secretary of Uttarakhand?

Answer:- Sukhbir Singh Sandhu


2. In which state will the '52nd International Film Festival of India (IFFI) 2021' be organized?

Answer:- Goa


3. Who has become the first woman player in the world to score the most runs in 'International Cricket'?

Answer:- Mithali Raj


4. Who has been appointed as the new MD of National High-Speed ​​Corporation Limited (NHSRCL) ??

Answer:- Satish Agnihotri 


5. When was 'World Zoonoses Day' observed?

Answer: 6th July


 6. The incident of fire in a pipeline in the 'Gulf of Mexico' is in discussion, what is the name of this fire incident?

Answer: Eye of Fire


7. Which country has launched a new satellite 'Fengvun-3E' for accurate weather prediction?

Answer:- China


8. A book named 'Operation khukri' has been launched, who has written this book?

Answer:- Rajpal Punia, Damini Punia


9. Which Indian agency has won the World Most Innovative Investment Promotion Agency Award 2021??

Answer :- Invest India


10. Where is the memorial of Captain Gurjinder Singh Suri, who was martyred during 'Operation Birsa Munda' built?

Answer:- Gulmarg (Baramulla)


Himachal Pradesh Current Affairs 07 July 2021

||hp current affairs 07 july  2021||hp 07 july 2021 current affairs||


1. Recently who has become the new governor of    Himachal??

Answer:-  Rajendra Vishwanath Arlekar




                                    Join Our Telegram Group

No comments: