Daily Current Affairs 09 July 2021 In English

 

Daily Current Affairs 09 July 2021  In English

||National Current Affairs  09 July 2021||International Current Affairs  09  July 2021||Himachal Pradesh Current Affairs 09 July   2021|| 


                                     Daily Current Affairs 09 July 2021  In English


1. 'Who has become the new education minister of the country?

Answer:- Dharmendra Pradhan


2. Who has been honored with the 'Ilumboldt Research Award 2021' for his outstanding contribution in the field of economics?



Answer:- Kaushik Basu


3. When is 'International Chocolate Day' celebrated?

Answer:- 07 July


4. Fitch Ratings has projected India's GDP growth for the financial year 2021-22?

Answer:-10%


5. Ariel Henry has become the new Prime Minister of which country?

Answer:- Haitin


 6. 'The Indian Army has named its firing range in Jammu and Kashmir after which actress?

Answer:- Vidya Balan


7. A book named 'Eeks' has been launched, who has written this book?

Answer:- Arthi Muthanna Singh, Mamta Naini


8. Which state's former Chief Minister Virbhadra has died due to Kovid-19?

Answer:- Himachal Pradesh


9. Which new ministry has been created by the government to strengthen 'cooperative institutions'??

Answer:- Ministry of Cooperation


10. Who has inaugurated the 'Indian Pavilion' at the 74th Cannes Film Festival?

Answer:- Prakash Javadekar


Our Products:-

1500+ Current Affairs 2021(January to May 2021):-  Click Here

HP GK THEORY + QUESTION BANK:-  Click Here

HPSSC Traffic Inspector Test Series 2021:-  Click Here

HPU Panchayat Secretary Test Series 2021:-  Click Here

HPU JOA IT Test Series 2021:-  Click Here

HPU Clerk Test Series 2021:-  Click Here



New Test Series 


HP TET MEDICAL TEST SERIES :-  CLICK HERE

HP TET NON MEDICAL TEST SERIES :-  CLICK HERE

HP TET ARTS TEST SERIES :-  CLICK HERE




Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




                                    Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad