Saturday, July 10, 2021

Daily Current Affairs 11 July 2021 In English

 

Daily Current Affairs 11 July 2021  In English

||National Current Affairs 11  July 2021||International Curre nt Affairs 11  July 2021||Himachal Pradesh Current Affairs 11 July   2021|| 


Daily Current Affairs 11 July 2021  In English


1. Who has become the new Governor of Madhya Pradesh?

Answer:- Mangubhai Chhaganbhai Patel


2. AICTE has started M.Tech (Master of Technology) program in which defense institute?

Answer:- DRDO


3. When is the 'National Fish Farmers' Day' observed?

Answer: 10th July


Where will the 'Gujarat International Maritime Arbitration Center - GIMAC' be set up?

Answer:- Gandhinagar


5. The book 'Pregnancy Bible' has been launched, who has written this book:

Answer:-Kareena Kapoor


 6. Who has been appointed as the new Health and Family Welfare Minister of India in place of 'Dr Harsh Vardhan':

Answer:- Mansukh Mandaviya


7. According to 'The Hunger Virus Multiplies Report 2021', how many people die of hunger per minute?

Answer:-11


8. Bonalu festival is celebrated in which state?

Answer:- Telangana


9. Scripps National Spelling Bee 2021 Award has been awarded to?

Answer:- Gela avant garde


10 The Government of India has placed the Department of Public Enterprises (DPE) under which ministry?

Answer:-Ministry of Finance


Himachal Pradesh Current Affairs 11 July 2021

||hp current affairs 11 July  2021||hp 11 July 2021 current affairs||


Question 1:- Chief Minister Shri Jai Ram Thakur has inaugurated developmental projects worth about Rs.

Answer:-9.20 crores


Question 2: - Recently the Ministry of Health and Family Welfare, Government of India, in collaboration with whom, has issued a new Kovid-19 prevention and management protocol for children??

Answer: National Health System Resource Center


Question 3: -Which district has become the first district in the state to administer the first dose of Kovid-19 Vaccine Kovishield to 100% population above 18 years of age??

Answer:- Lahaul Spiti


Question 4:-How many awards has been won by Nurpur health division for better health services recently??

Answer :- 5 


Question 5: - What was the name of the Chief Justice of Himachal Pradesh High Court who retired recently??

Answer:- Justice L Narayana Swamy


Our Products:-

1500+ Current Affairs 2021(January to May 2021):-  Click Here

HP GK THEORY + QUESTION BANK:-  Click Here

HPSSC Traffic Inspector Test Series 2021:-  Click Here

HPU Panchayat Secretary Test Series 2021:-  Click Here

HPU JOA IT Test Series 2021:-  Click Here

HPU Clerk Test Series 2021:-  Click Here







Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




                                    Join Our Telegram Group

No comments: