Friday, July 16, 2021

Daily Current Affairs 17 July 2021 In English

 

Daily Current Affairs 17 July 2021 In English

||National Current Affairs 17  July 2021||International Current Affairs 17  July 2021||Himachal Pradesh Current Affairs 17 July   2021|| 


Daily Current Affairs 17 July 2021 In English




1. Which state government has started 'Electric Bike Taxi Scheme'?

Answer:- Karnataka


2. Lakha has signed an agreement with which state to become a 'complete organic state' by 2025?

Answer:-Sikkim


3. 'India's first 5-star hotel Star Hotel) is built over which railway station?

Answer:- Gandhinagar (Gujarat)


4. Which Indian-origin woman has been appointed as the 'Solicitor' of the US Labor Department?

Answer:- Seema Nanda


5. Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 'Rudraksh' convention center, in which city this center has been built?

Answer:- Varanasi (Uttar Pradesh)


 6. Who has chaired the 'BRICS Tourism Ministers' Meeting 2021'?

Answer:- G. Kishan Reddy


7. Who has become the world's first batsman to score 14,000 runs in T20 cricket?

Answer:- Chris Gayle


8. When is 'World Snake Day' celebrated?

Answer: 16th July


9. A book named 'The Art of Conjuring Alternate Realities' has been launched.

Answer:- Shivam Shankar Singh, Ananda Venkatanarayanan


10 Who has become the 'new Governor of Goa'?

Answer:- PS Sreedharan Pillai


Himachal Pradesh Current Affairs 17 July 2021

||hp current affairs 17 July  2021||hp 17 July 2021 current affairs||

Question 1: - Recently under whose chairmanship a meeting of the State Single Window Approval and Monitoring Authority has been held??

Answer:- Chief Minister Jai Ram Thakur 


Question 2: - How many youths of Sirmaur have been benefited by skill development schemes??

Answer :- 5807


Question 3: - How many families have got housing from the welfare 'Swarna Jayanti shelter scheme'??

Answer:-3,419


Question 4: - What is the percentage increase in monthly GST collection in Himachal Pradesh in the month of June this year as compared to the month of June last year??

Answer:-7


 Our Products:-

1500+ Current Affairs 2021(January to May 2021):-  Click Here

HP GK THEORY + QUESTION BANK:-  Click Here

HPSSC Traffic Inspector Test Series 2021:-  Click Here

HPU Panchayat Secretary Test Series 2021:-  Click Here

HPU JOA IT Test Series 2021:-  Click Here

HPU Clerk Test Series 2021:-  Click Here







Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




                                    Join Our Telegram Group

No comments: