Monday, July 19, 2021

Daily Current Affairs 20 July 2021 In English

 

Daily Current Affairs 20 July 2021 In English

||National Current Affairs 20  July 2021||International Curre nt Affairs 20  July 2021||Himachal Pradesh Current Affairs 20 July   2021|| 


Daily Current Affairs 20 July 2021 In English




  1. Who has been appointed as the President of 'Punjab Congress'?

Answer:- Navjot Singh Sidhu


2. Who has won the title of 'British Grand Prix 2021'?

Answer:- Lewis Hamilton


3. Who has won the title of 'Cannes Film Festival Documentary'?

Answer:- Payal Kapadia


4. Which state government has started 'One Block, One Product Scheme'?

Answer:- Haryana 


5. Jammu and Kashmir and Ladakh Joint High Court has been renamed as?

Answer:- Jammu and Kashmir and Ladakh High Court


 6. A book named 'The India Story' has been launched, who has written this book?

Answer:- Bimal Jalan


7. Who will be honored with the 'Olympic Laurel Award'?

Answer:- Muhammad Yunus


8. Researchers from which IIT institution has developed an Artificial Intelligence (AI) algorithm named 'NBDriver' to identify cancer-causing changes??

Answer:- IIT Madras


9. What percentage stake has Reliance Retail bought in 'Just Dial' for 3497 crores?

Answer:- 40.95%


10. Which two Indian organizations have won the UNDP Equator Prize 2021?

Answer:- Snehakunja Trust, Adhimalai Pazhangudiyaner Producer Company Limited


Our Products:-

1500+ Current Affairs 2021(January to May 2021):-  Click Here

HP GK THEORY + QUESTION BANK:-  Click Here

HPSSC Traffic Inspector Test Series 2021:-  Click Here

HPU Panchayat Secretary Test Series 2021:-  Click Here

HPU JOA IT Test Series 2021:-  Click Here

HPU Clerk Test Series 2021:-  Click Here







Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




                                    Join Our Telegram Group

No comments: