Daily Current Affairs 24 July 2021 In English

 

Daily Current Affairs 24 July 2021 In English

||National Current Affairs 24  July 2021||International Curre nt Affairs 24  July 2021||Himachal Pradesh Current Affairs 24 July   2021|| 


Daily Current Affairs 24 July 2021 In English




 1. Who has become the new president of 'Uttrakhand Congress'?

Answer:- Ganesh Godiyal


2. The world's first 3D printed steel pedestrian bridge (Steel Bridge) was built in which country?

Answer:- Amsterdam


3. Which state government has started 'Dalit Bandhu Yojana (earlier Dalit empowerment scheme)'?

Answer:- Telangana


4. In which country will the 'rugby league World Cup 2021' be organized?

Answer:- England


5. Liverpool has been removed from UNESCO's World Heritage List, in which country is this city located?

Answer:- England


 6. Which country will host the '2032 Summer Olympics and 2032 Paralympic Games'?

Answer:- Australia


7. Vice President of India M Venkaiah Naidu has released a book titled 'Palleku Pattabhishekam', who has written this book?

Answer:-Yalamanchili Shivaji


8. Who has attended the '11th Mekong-Ganga Cooperation (MGC) meeting' from India's side?

Answer:- S Jaishankar


9. Who has successfully test-fired 'Akash-NG missile'?

Answer:- DRDO


10. What is the mascot of Tokyo Olympics 2021?

Answer:- farişalat (Miraitowa), 'Someity'


Himachal Pradesh Current Affairs 24 July 2021

||hp current affairs 24 July  2021||hp 24 July 2021 current affairs||

Question 1:-Recently at which place of Himachal Pradesh two new SDM offices will open??

Answer:- Kotkhai and Jubbal


Question 2: - In this year's Olympic Games starting from July 23 in Tokyo, two players have been selected from Himachal, what is their name??

Answer:- Ashish Chaudhary in boxing in 75 kg category and Vinay Kumar in Para Olympics


Question 3: - Recently, how many youth have been benefited in district Chamba under the skill development allowance scheme??

Answer:-12 thousand 354 youth


Question 4: - Recently how many districts of the state will be connected with Shiva project??

Answer :- 7 


Question 5: - Recently, how many crores will a community health center building be built in Balichowki of the state??

Answer:-17.50 crores



Our Products:-

1500+ Current Affairs 2021(January to May 2021):-  Click Here

HP GK THEORY + QUESTION BANK:-  Click Here

HPSSC Traffic Inspector Test Series 2021:-  Click Here

HPU Panchayat Secretary Test Series 2021:-  Click Here

HPU JOA IT Test Series 2021:-  Click Here

HPU Clerk Test Series 2021:-  Click Here







Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




                                    Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad