Daily Current Affairs 26 July 2021 In English

 

Daily Current Affairs 26 July 2021 In English

||National Current Affairs 26  July 2021||International Curre nt Affairs 26  July 2021||Himachal Pradesh Current Affairs 26 July   2021|| 



Daily Current Affairs 26 July 2021 In English



1. Which edition of 'Tokyo Olympics 2021' has been held?

Answer:-32th


2. The government of which state has started 'Tribal Partnership Scheme' for the upliftment of the tribal community?

Answer:- Rajasthan


3. According to the report of which organization, two-thirds of the world's drowning deaths occur in the Asia Pacific region?

Answer:- World Health Organization (WHO)


4. Who has become 'AIFF Women's Footballer of the Year 2020-21(AIFF Women's Footballer of the Year 2020-21)'?

Answer:- Nanangom Bala Devi


 5. Which two cities of Madhya Pradesh have been recognized by 'UNESCO'?

Answer:- Gwalior, Orchha


6. A book titled 'Renegades: Born in the USA' has been launched, who has written this book?

Answer:- Barack Obama, Bruce Springson


7. Which country has the world's first 'clean' commercial nuclear reactor'? will make

Answer:- China


8. Who has launched the report 'Renewables Integration in India 2021 (Renewable Integration in India 2021)'?

Answer:- NITI Aayog, International Energy Agency (IEA)


9. In which city of Uttar Pradesh has Yogi Adityanath laid the foundation stone of Sainik School?

Answer:-Gorakhpur


10. Which country has developed the spyware named 'Pegasus'?

Answer:- Israel

                                                       Our Products:-


1500+ Current Affairs 2021(January to May 2021):-  Click Here

HP GK THEORY + QUESTION BANK:-  Click Here

HPSSC Traffic Inspector Test Series 2021:-  Click Here

HPU Panchayat Secretary Test Series 2021:-  Click Here

HPU JOA IT Test Series 2021:-  Click Here

HPU Clerk Test Series 2021:-  Click Here







Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




                                    Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad