HP Giriraj August 1st Week Current Affairs 2021

 

HP Giriraj August 1st  Week Current Affairs 2021

|| HP Giriraj August 1st Week Current Affairs 2021|| Himachal Pradesh Giriraj August 1st Week Current Affairs 2021 Question Answer || 


HP Giriraj August 1st  Week Current Affairs 2021


Question 1:- हाल ही में स्पीति घाटी के लिए कितने करोड़ की विकास परियोजनाओं के  लोकार्पण व शिलान्यास किए है ??

Answer :-146 करोड़ 


Question 2 :- हाल ही में ग्रामीण कौशल योजना के तहत कितने  युवाओं को रोजगार मिला है ??

Answer :-3021


Question 3 :- जल जीवन मिशन के अंतर्गत जिला कुल्लू में कितने  करोड़ खर्च हुए है ??

Answer :-35.72 करोड़ 


Question 4 :-प्रदेश में  अनुसूचित जाति के विकास  लिए  कितने करोड़ का प्रवधान किया गया है ??

Answer :-2,369 करोड़ 


Question 5 :-प्रदेश में साढ़े तीन वर्षों में सामाजिक सुरक्षा पेंशन के कितने  मामले स्वीकृत हुए है ??

Answer :-12802


In English

Question 1:- Recently, how many crore development projects have been inaugurated and foundation stone laid for Spiti Valley ??

Answer:-146 crores 


Question 2: - Recently how many youth have got employment under the rural skill scheme??

Answer:-3021


Question 3: - How many crores have been spent in district Kullu under Jal Jeevan Mission??

Answer :- 35.72 crore 


Question 4: - How many crores have been made for the development of scheduled castes in the state??

Answer:-2,369 crore 


Question 5: - How many cases of social security pension have been approved in the state in three and a half years??

Answer :-12802


Our Products:-


👉1500+ Current Affairs 2021(January to May 2021):- Click Here

👉HP GK THEORY + QUESTION BANK:- Click Here

👉HPSSC Traffic Inspector Test Series 2021:- Click Here

👉HPU Panchayat Secretary Test Series 2021:- Click Here

👉HPU JOA IT Test Series 2021:- Click Here

👉HPU Clerk Test Series 2021:- Click Here



👉CLICK HERE FOR FULL PDF





                                    Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad