Solved GK Question Answer Asked in HP Consumer commission Clerk Exam 2022

Solved GK Question Answer Asked in HP Consumer commission Clerk Exam 2022

||Solved GK Question Answer Asked in HP Consumer commission Clerk Exam 2022|| HP Consumer commission Clerk Exam Question Paper 2022||HP Consumer commission Clerk Exam previous year Question Paper 2022||

Solved GK Question Answer Asked in HP Consumer commission Clerk Exam 2022


 Question 1:-World Day Against Child Labour Theme 2022

Answer:- Universal Social Protection to End Child Labour


Question 2:-operation sankalp is associated with which armed force

Answer:- Indian Navy


Question 3:-Nari ko naman scheme is associated with which state in india

Answer;- Himachal Pradesh


Question 4:-Draupadi Murmu is from which state

Answer:-Odisha


Question 5:-1st women president of india

Answer:-Pratibha Patil


Question 6:-digital india week theme 2022

Answer:-Catalyzing New India's Techade


Question 7:-cj of himachal pradesh

Answer:-Justice Amjad A Sayed


Question 8:-who heads the state consumer disputes commission himachal pradesh

Answer:-Justice Inder Singh Mehta(retd)


Question 9:-constitutional head of state government 

Answer:- Chief Minister


Question 10:-How many pairs of ribs are present in the human body?

Answer:- 12 Pairs


Question 11:-what is the cause of tuberculosis disease

Answer:-a type of bacterium called Mycobacterium tuberculosis.


Question 12:-insulin is a kind of

Answer:-hormone


Question 13:-Who is known as the father of Supercomputing?

Answer:-Seymour Cray


Question 14:-Satluj enters in Himachal Pradesh at

Answer:-Shipki (Kinnaur)


Question 15:-which is the oldest hydro electric project in himachal pradesh

Answer:-Shanan (Joginder Nagar)


Question 16:-Himachal Day is celebrated on

Answer:- 15 April


Question 17:-Who is the longest serving Chief Minister of Himachal Pradesh?

Answer:-Virbhadra Singh


Question 18:-who was the first governor general of india to visit shimla

Answer:-Lord Amherst


Question 19:-SYNONYMS For frantically

Answer:-desperately


Question 20:-SYNONYMS For contempt

Answer:-antipathy


Question 21;-Biggest Natural lake in himachal pradesh

Answer:-Renuka lake


Question 22:-Longest River in Himachal pradesh

Answer:-Sutlej


Question 23:-largest district of himachal pradesh area wise

Answer:-Lahaul and Spiti


Question 24:- What is ‘Agni-4’, which was recently tested by India?

Answer:-Intermediate Range Ballistic Missile


https://www.instamojo.com/himexam/hp-secretariat-clerk-post-code-962-exam-test/





Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam





Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad