Daily HP GK Important Question Answer In English Set-1

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-1 

||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-1||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-1|| 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-1


1. To which game Suman Rawat, recipient of Arjun Award of Sunder Nagar is related ? 

Answer-Athletics 

2. At which place in H.P., Hang gliding is  done ?

Answer--Biling (Kangra)  

 3. What is the name of the youngest woman climber of the world of Mount Everest of H. P. in the year 1993 ? 

Answer-Dikki Dolma 

 4. At which place the first international level cricket stadium of H.P. is situated? 

Answer--Dharamshala

5. Which shooter of H.P. won one gold and two silver medals in 2016 Doha Asian Games?

Answer- -Vijay Kumar 

6. In which district Shilaru Playground (famous for Hockey Astroturf Ground) is situated ?

Answer- -Shimla 

 7. Runner Suman Rawat is recipient of which award of H. P. ?

Answer- -Parshuram Award 

 8. Who was the recipient of the first 2 Parshuram Award in 1987? 

Answer--Suman Rawat 

 9. Which place of H.P. is known for Nine Holes Golf Course?

Answer-- -Naldehra 

  10. What is the name of the Great Khali? 

Answer---Dalip Singh Rana (Ghiraina, Sirmaur) 


Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam


Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area