Daily HP GK Important Question Answer In English Set-4

 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-4

||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-4||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-4||


 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-4

31. What was the literacy rate of H.P. (As per 2001 Census)?

Answer-77.13%


32. At which place the oldest Mahavidyalaya (College) of H.P. is situated ?

Answer-Mandi


33. There are four Model Schools in Chamba district of H.P.- Khushnagri, Dand, Bharai Kothi and Hilore. Which of these is in Maihla Block ?

Answer-Bharai Kothi


34. Govt. of India has approved five Model Schools for Development blocks which are backward in the field of education in Chamba and Sirmaur districts of H.P. How many among these are for Sirmaur district?

Answer-One (in Shilai)


35. What is Yashwant Gurukul Aawas Yojana of H.P. Govt. ?

Answer-Scheme of making accomodation for teachers of H.P. in far-away and tribal areas


36. Palampur Agriculture University was opened in the tenure of which Chief Minister?

Answer-Shanta Kumar


37. At which place Kendriya Vidyalaya (H.P.) is situated ? 

Answer-Dharamshala


38. Maharaja Sansar Chand Degree College is situated in

Answer-Thural (Kangra)


39. Who is appointed as Chancellor of H.P. University ?

Answer-Governor of H.P. 


40. Who was K.L. Sethi (1958)?

Answer-First Director of Education of H.P.





               Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad