Daily HP GK Important Question Answer In English Set-8

 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-8

||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-8||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-8||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-8


71. Apple Research Institute is situated in

Answer-Mashobra

72. Samuel Iwans Stokes worked at which  place in the year 1904 which was in the grip of leprosy disease at that time? 

Answer:-Sabathu Lepor Home Colony 

73. Who gave the title of Pahari Gandhi to Baba Kanshiram of Dehra Gopipur (Kangra)?

Answer-Jawahar Lal Nehru

74. On whose name, the name of Garden and Forestry University, Nauni (Solan) been kept ?

Answer-Dr. Yashwant Singh Parmar

75. Nicholas Rorik, who is also known by the name of Majarishi has made 7,000 paintings on Himalaya. He was related to which country?

Answer - Russia

76. Which person of H.P. has established a world record in typing ?

Answer-Rajendra Singh

77. Who was Aniruddh Chand?

Answer-Son of Sansar Chand-II

78. The tomb of which British Viceroy is situated in Dharamshala ?

Answer-Lord Elgin

79. Which cine actor of H.P. has worked as Chairman of Film Board?

Answer-Anupam Kher

80. The birth place of Chandradhar Sharma Guleri is

Answer-Jaipur


👉अक्टूबर 2021 से अक्टूबर 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए HP GK के सभी प्रश्न उत्तर 

👉अगस्त 2021 से अगस्त 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए INDIAN GK के प्रश्न उत्तर

👉HPSSC Sub Inspector Exam Test Series 2023(Total Test 10 With Answer Key) @Start 25 November 2022

👉HPSSC JOA IT (Post Code-965,1000) Exam Test Series 2022(Total 10 Test with Answer Key )


Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam




Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad