Daily HP GK Important Question Answer In English Set-9

 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-9

||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-9||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-9||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-9


81. The birth place of Pahari Gandhi Baba Kanshiram is

Answer-Dehra Gopipur (Kangra)

82. To which place Norah Richards is related ?

Answer-Andreta (Kangra)

83. Ruskin Bond was born in

Answer-Kasauli (Solan)

84. Which person took an oath to wear black clothes till the independence of India and abided by it till 1943 (till death) ?

Answer-Baba Kanshiram

85. In which year Dharamshala was made temporary headquarters of Dalai Lama ? 

Answer-1959 A.D.

86. Dr. Y.S. Parmar was born at

Answer-Bagthan (Sirmaur) 

87. Rabindranath Tagore and Subhash Chandra Bose stayed for a few months in H.P. in

Answer-Dalhauzi

88. Which award was given to Y.S. Parmar?

Answer-Padam Shree

89. To which village of Kangra district, Justice Mehar Chand Mahajan was related ?

Answer-Tikka Nagrota 

90.Major Mehar,Dass ,Who Took Part in INA enthusiastically,was related to which place

Answer:-Naharan Pukhar


👉अक्टूबर 2021 से अक्टूबर 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए HP GK के सभी प्रश्न उत्तर 

👉अगस्त 2021 से अगस्त 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए INDIAN GK के प्रश्न उत्तर

👉HPSSC Sub Inspector Exam Test Series 2023(Total Test 10 With Answer Key) @Start 25 November 2022

👉HPSSC JOA IT (Post Code-965,1000) Exam Test Series 2022(Total 10 Test with Answer Key )


Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad