Daily HP GK Important Question Answer In English Set-16

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-16

||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-16||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-16||

 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-16

 151. Who was the last ruler of Chamba Province ?

Answer-Lakshman Singh

152. To which province Yogi Charpatnath is related ?

Answer-Chamba

153. King of Chamba Sahil Verman kept the name of Chamba City on whose name?

Answer-On the name of his daughter Champavati

154. When was Bhuri Singh Meseum in Chamba of H.P. established ?

Answer-1908 A.D.

155. Which ruler of Chamba Province first of all used the title 'Verman'?

Answer-Aditya Verman

156. In the freedom struggle of 1857 A.D. King of Chamba Shree Singh was with the British Govt. Along with which one of his Wazirs, he sent soldiers in Dalhauzi? 

Answer-Mian Avtaar Singh

157. In the reign of which king, Chamba Painting got protection ?

Answer-King Raj Singh

158. Which king of Chamba refused the order of Aurangzeb to demolish temples ?

Answer-Chatar Singh

159. Which city of H.P. recently completed 1000 years of its establishment ?

Answer-Chamba

160. At which place the capital of Chamba Province was situated in ancient time?

Answer-Brahmpura


👉अक्टूबर 2021 से अक्टूबर 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए HP GK के सभी प्रश्न उत्तर 

👉अगस्त 2021 से अगस्त 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए INDIAN GK के प्रश्न उत्तर

👉HPSSC Sub Inspector Exam Test Series 2023(Total Test 10 With Answer Key) @Start 25 November 2022

👉HPSSC JOA IT (Post Code-965,1000) Exam Test Series 2022(Total 10 Test with Answer Key )


Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam


Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area