Daily HP GK Important Question Answer In English Set-20

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-20

||Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-20||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-20||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-20


 191. King of which Province first of all built hydropower in H.P. ?

Answer-Chamba

192. Bhatiyat is situated in the district 

Answer-Chamba

193. In which district world famous Malana Village is situated ? (The oldest democracy of the world)

Answer-Kullu

194. Captain Harcourt compiled genealogy of kings of which hilly province ?

Answer-Kullu

195. Kullut, whose description we get in Ramayana, Mahabharata and Vishnu Purana, in modern period is situated in

Answer-Kullu District

196. Nirmand and Ani Tehsils are situated in the district

Answer-Kullu

197. Who brought the idol of Raghunath, from Ayodhaya to Kullu ?

Answer-Damodar Dass

198. Tell the name of the village in which before entering permission of concerned Gram Pradhan is compulsory?

Answer-Malana

199. Kulanth Peeth is the old name of

Answer-Kullu

200. Ani, Banjar, Nirmand, Manali, Bajaura, Manikaran, Sainj are situated in

Answer-Kullu


Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




             Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area