Daily HP GK Important Question Answer In English Set-14

 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-14

||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-14||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-14||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-14


131. Who established Bilaspur City ?

Answer-Deep Chand Chander (1654 A.D.)

132. Beas Cave is situated in the district

Answer-Bilaspur

133. Part-C state Bilaspur was merged in H.P. on

Answer-July 1, 1954

134. Bahadurgarh Fort was summer capital of which king of Bilaspur ?

Answer-Vijay Chand 

135. On July 1, 1954 which Part-C state was merged in H.P. ?

Answer-Bilaspur

136. Which native province of H.P. tried to maintain its independent existence after the declaration of Independence of India in 1947?

Answer-Bilaspur

137. Which ruler of former Bilaspur Province was a stuanch follower of Mahatma Gandhi? 

Answer-Anand Chand

138. Who built Rangmahal of Bilaspur in 1990 A.D.?

Answer-Vijay Chand

139. Which city of H.P. was called Beaspur in ancient time?

Answer-Bilaspur

140. In which district of H.P. Bachhretu Fort is situated ?

Answer-Bilaspur



👉अक्टूबर 2021 से अक्टूबर 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए HP GK के सभी प्रश्न उत्तर 

👉अगस्त 2021 से अगस्त 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए INDIAN GK के प्रश्न उत्तर

👉HPSSC Sub Inspector Exam Test Series 2023(Total Test 10 With Answer Key) @Start 25 November 2022

👉HPSSC JOA IT (Post Code-965,1000) Exam Test Series 2022(Total 10 Test with Answer Key )


Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam


Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area