Daily HP GK Important Question Answer In English Set-15

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-15

||Daily HP GK Important Question Answer in English Set-15||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-15|| 

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-15


141. 'Guru ka Lahore' is situated in

Answer-Bilaspur

142. Barmana, Kandaur, Naina Devi, Shahtalai, Ghumarvi, Gehravi, Jhanduta are situated in

Answer -Bilaspur

143. The last ruler and first Chief Commissioner of Bilaspur in 1948 (12th October) was 

Answer-King Anand Chand

144. Which building was built by Vijay Chand of Bilaspur? 

Answer-Rangmahal

145. In whose leadership, the hilly kings called Gorkhas for their help out of the fear of invasions of Sansar Chand?

Answer-King of Kahlur (Mahan Chand)

146. What was the main objective of Liberal Kahlur Party?

Answer-Party established by King of Kahlur so that the freedom movement can be suppressed

147. When was Bilaspur Bank established?

Answer-1944

148. NCC Unit was established in 1963 in

Answer-Bilaspur

149. In the tenure of which king of Bilaspur Kahlur and other Shimla Hill States came under the protection of Mughals?

Answer-Gian Chand

150. Who established Chamba City in 920 A.D.???

Answer-Sahil Verman


👉अक्टूबर 2021 से अक्टूबर 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए HP GK के सभी प्रश्न उत्तर 

👉अगस्त 2021 से अगस्त 2022 तक HPSSC द्वारा पूछे गए INDIAN GK के प्रश्न उत्तर

👉HPSSC Sub Inspector Exam Test Series 2023(Total Test 10 With Answer Key) @Start 25 November 2022

👉HPSSC JOA IT (Post Code-965,1000) Exam Test Series 2022(Total 10 Test with Answer Key )


Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam


Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area