Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer

Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer 

||Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer||Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer in English|| 

Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer


1. The policy of ‘Security cell’ is related with

 (A) Warren Hastings

 (B) Lord Dalhousie

 (C) Henry Lawrence 

 (D) Lord Hastings


 2. ‘Ring Fence’ policy is associated with 

 (A) Henry Lawrence

 (B) Dalhousie 

 (C) Warren Hastings

 (D) Lord Clive 


 3. The first Governor-General of India was 

(A) Robert Clive

 (B) Warren Hastings

 (C) Lord Mayo

 (D) Lord Dalhousie


 4. At the time of the establishment of Asiatic Society in Calcutta, who was the Governor-General of Bengal? 

 (A) Lord Cornwallis 

 (B) Lord Warren Hastings

 (C) Lord Wellesley

 (D) Lord Bentinck 


 5. Who among the following abolished ‘Dual Government’ system in Bengal? 

 (A) Robert Clive

 (B) Lord Cornwallis

 (C) Warren Hastings 

 (D) None of the above 


 6. Which Governor-General was prosecuted for impeachment? 

 (A) Warren Hastings

 (B) Lord Clive

 (C) Lord Cornwallis

 (D) Lord Wellesley 


 7. The transfer of capital of British India from Calcutta to Delhi was affected during the period of 

 (A) Lord Minto

 (B) Lord Hardinge

 (C) Lord Chelmsford 

 (D) Lord Reading


 8. Who established the judicial organization in India? 

 (A) Lord Mayo 

 (B) Lord Cornwallis

 (C) Lord Attlee 

 (D) Lord Curzon 


 9. Who among the following Governor-Generals created the Covenanted Civil Service of India which later came to be known as the Indian Civil Service? [

 (A) Warren Hastings

 (B) Wellesley 

 (C) Cornwallis

 (D) William Bentinck 


 10. The enforcement of the Public Service was done in 

(A) tenure of Bentinck

 (B) tenure of Cornwallis

 (C) tenure of Curzon

 (D) tenure of Dalhousie


 11. The Tomb of Lord Cornwallis is situated at 

 (A) Ghazipur

 (B) Ballia 

 (C) Varanasi 

(D) Gorakhpur


 12. Between whom was the ‘Treaty of Bassein’ signed in 1802? 

 (A) English and Bajirao I 

 (B) English and Bajirao II 

 (C) French and Bajirao I

 (D) Dutch and Bajirao II 


 13. First Maratha Sardar to accept the subsidiary alliance of Lord Wellesley was 

 (A) Peshwa Bajirao II

 (B) Raghuji Bhosle 

 (C) Daulatrao Sindhia 

 (D) None of the above 


 14. Subsidiary Alliance was implemented during the reign of

 (A) Lord Cornwallis

 (B) Lord Wellesley 

 (C) Sir John Shore

 (D) Lord Auckland


 15. Who was the first Indian native ruler to accept the system of the subsidiary alliance? 

 (A) Sindhia of Gwalior

 (B) Nizam of Hyderabad

 (C) Dalip Singh of Punjab 

 (D) Gaikwad of Baroda 


 16. The first Indian ruler who joined the Subsidiary Alliance was 

(A) The Nawab of Awadh

 (B) The Nizam of Hyderabad

 (C) Peshwa Bajirao II 

 (D) The King of Travancore


 17. The Subsidiary Alliance was not accepted by

(A) The Nizam of Hyderabad

 (B) The Holkar state of Indore

 (C) The Rajput state of Jodhpur

 (D) The Ruler of Mysore 


 18. Who introduced Subsidiary Alliance System in the administration to establish the British power over the Indian States? 

 (A) Warren Hastings 

 (B) Lord Wellesley

 (C) Lord Cornwallis

 (D) Lord Dalhousie


 19. The main aim of East India Company to make subsidiary alliance in Rajput states was 

(A) Receiving military support against enemies

 (B) Protecting these states from Maratha-Pindari invasion

 (C) To receive funds in the form of Khiraj 

 (D) To establish the sovereignty of the British 


 20. At the time when empires in Europe were crumbling before the might of Napoleon, which one of the following Governors-General kept the British flag flying high in India? 

(A) Lord Dalhousie

 (B) Lord Cornwallis

 (C) Lord Wellesley

 (D) Lord Hastings 


 21. The revolt of Vellore occur during the regime of which Governor?

 (A) Wellesley

 (B) Lord Minto 

 (C) Lord Cornwallis

 (D) Sir George Barlow 


 22. Anglo-Nepal War took place during the reign of 

(A) Lord Cornwallis

 (B) Lord Hastings

 (C) Lord Wellesley

 (D) Warren Hastings


 23. The Treaty of Sigauli took place in the year 

 (A) 1800 A.D.

 (B) 1803 A.D. 

 (C) 1805 A.D

. (D) 1816 A.D.


 24. Which one of the following pairs is not correctly matched? 

 (A) Hector Munro - Battle of Buxar 

 (B) Lord Hastings - Anglo-Nepal War

 (C) Lord Wellesley - Fourth AngloMysore War 

 (D) Lord Cornwallis - Third Anglo - Maratha War


 25. Third Anglo-Maratha war is related to 

 (A) Sir John Shore

 (B) Lord Wellesley

 (C) Lord Hastings

 (D) Lord Cornwallis 


 26. Sir Thomas Munro was Governor of Madras during years 

 (A) 1820-1827 A.D. 

 (B) 1819-1826 A.D.

 (C) 1822-1829 A.D.

 (D) 1818-1825 A.D. 


 27. On the basis of alleged maladministration which Governor-General had taken the administration of Mysore state? 

 (A) Lord Wellesley 

 (B) Lord Hastings 

 (C) Lord William Bentinck

 (D) Lord Harding 


 28. Who among the following Governor-Generals of Bengal was associated with Third AngloMysore War? 

 (A) Warren Hastings 

 (B) Lord Cornwallis 

 (C) Sir John Shore 

 (D) Lord William Cavendish Bentinck


 29. Who among the following was associated with suppression of thugs? 

(A) General Henry Prendergast

 (B) Captain Sleeman

 (C) Alexander Burres

 (D) Captain Robert Pemberton


 30. Sati system was abolished by

 (A) Lord Warren Hastings 

 (B) Lord Wellesley 

 (C) Lord William Bentinck

 (D) Lord Ripon 


 31. In which year Sati System was abolished by William Bentinck?

 (A) 1825 A.D. 

(B) 1827 A.D. 

 (C) 1829 A.D. 

(D) 1830 A.D. 


 32. ‘Hill Assembly Plan’ was set up for the development of Adivasi by 

 (A) T. Wilkinson

 (B) Cleveland 

 (C) Lord William Bentinck

 (D) Lord Macaulay 


 33. The export of slaves from Bengal was banned in which year? 

(A) 1764 

(B) 1789 

 (C) 1858 

(D) 1868 


 34. Awadh was annexed to British Empire in India by 

 (A) Policy of subsidiary alliance

 (B) Doctrine of Lapse

 (C) By declaring the State as maladministered

 (D) By waging war 


 35. James Andrew Ramsay was the real name of which Governor-General of India? 

 (A) Lord Dalhousie 

 (B) Lord Canning

 (C) Lord North 

 (D) Lord Curzon


 36. Awadh was amalgamated into the British dominion in year 

 (A) 1853

 (B) 1854

 (C) 1855

 (D) 1856


 37. Which of the underwritten pairs is correctly matched? 

 (A) 1849 A.D. - Merger of Satara 

 (B) 1848 A.D. - Merger of Punjab 

 (C) 1856 A.D. - Merger of Awadh 

 (D) 1855 A.D. - Merger of Jhansi 


 38. Who among the following formulated and implemented the ‘Doctrine of Lapse’? 

 (A) Wellesley 

(B) Hastings 

 (C) Dalhousie

 (D) Clive 


 39. The ruler of which one of the following states was removed from power by the British on the pretext of misgovernance? 

 (A) Awadh

 (B) Jhansi 

 (C) Nagpur

 (D) Satara


 40. Which of the following was the first victim of Lord Dalhousie’s policy of doctrine of lapse? 

 (A) Jhansi

 (B) Satara

 (C) Karauli

 (D) Sambhalpur


 41. The conquest of Sindh by British was completed during the period of 

(A) Lord Ellenborough

 (B) Lord Hardinge 

 (C) Lord Aukland 

 (D) Lord Amherst 


 42. Sindh was annexed by the British in 

 (A) 1843

 (B) 1845 

 (C) 1849 

(D) 1854 


 43. The princely state of Baghat was annexed to the British in 

 (A) 1848

 (B) 1850

 (C) 1852

 (D) 1853 


 44. Who among the following was the British residence in Awadh at the time of its annexation into British Dominion? 

(A) James Outram

 (B) W.H. Sleeman

 (C) Bishop R. Heber 

 (D) General Low 


 45. The first railway in India was laid down during the period of 

 (A) Lord Dalhousie

 (B) Lord Curzon 

 (C) Lord Wellesley

 (D) Lord Lytton 


Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer||Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer in English||


 46. The first railway line was opened in India between 

 (A) Howrah and Serampore

 (B) Bombay and Thane

 (C) Madras and Guntur 

 (D) Delhi and Agra 


 47. The first railway line in India was started in the year 

(A) 1853 

(B) 1850 

 (C) 1840 

(D) 1890 


 48. Which company started the First Railway Service in India? 

(A) Eastern Railway 

 (B) Great Indian Peninsula Railway 

 (C) Madras Railway 

 (D) Awadh-Tirhut Railway 4


9. The last major extension of British Indian territory took place during the time of

 (A) Dufferin 

(B) Dalhousie 

 (C) Lytton

 (D) Curzon 


 50. Public Works Department was organised in 1845-1855 by 

 (A) Lord Dalhousie

 (B) Lord Cornwallis

 (C) George Auckland 

 (D) Warren Hastings


 51. In whose rule the Widow Remarriage Act was implemented in 

 (A) Lord Dalhousie 

 (B) Lord Canning

 (C) Sir Henry Hardinge

 (D) Lord Lawrence 


 52. Queen Victoria’s manifesto was read out in Allahabad on November 1, 1858 by 

 (A) Lord William Bentinck

 (B) Lord Canning 

 (C) Lord Burnham

 (D) Sir Harcourt Butler


 53. Who of the following was the first Viceroy of India?

 (A) Lord Clive

 (B) Lord Cornwallis

 (C) Lord Canning

 (D) Lord Ripon


 54. Queen Victoria’s Proclamation was read out by Lord Canning on 1st November, 1858 at 

 (A) Allahabad 

(B) Calcutta 

 (C) Bombay 

(D) Madras 


 55. The right to adopt heir in place of own son was reestablished by 

 (A) Government of India Act of 1858 

 (B) Lord Canning

 (C) Release of Charter in 1860 

 (D) Queen’s announcement of 1858 


 56. Queen Victoria was appointed the Empress of India in  

 (A) 1858 

(B) 1876

 (C) 1877 

(D) 1885 


 57. Which Governor-General had abolished slavery? 

 (A) Lord Cornwallis

 (B) Lord Ellenborough

 (C) Lord William Bentinck

 (D) Sir John Shore 


 58. Which one of the following is correctly matched? 

(A) Lord Cornwallis - Permanent Settlement

 (B) Lord Wellesley - Masterly Inactivity

 (C) Lord Dalhousie - Subsidiary Alliance 

 (D) Lord Canning - Foundation of Indian National Congress 


 59. Which one of the following is not correctly matched? 

 (A) Lord Cornwallis - Permanent Settlement 

 (B) Lord Wellesley - Subsidiary Alliance

 (C) Lord Dalhousie - Doctrine of Lapse

 (D) Lord Canning - Masterly Inactivity


 60. ‘Permanent Settlement’ was introduced during the tenure of 

 (A) Warren Hastings 

 (B) Lord Cornwallis 

 (C) Sir John Shore

 (D) Lord Wellesley 


 61. Which of the following is not correctly matched? 

(A) Lord Cornwallis - Permanent Settlement

 (B) Lord Wellesley - Subsidiary Alliance System

 (C) Lord Hastings - Second AngloMaratha War

 (D) Lord William Bentinck - Seventeenth Regulation of 1829


 62. When was Peshwaship abolished? 

 (A) 1858

 (B) 1818 

 (C) 1861

 (D) 1802


 63. Which of the following is not correctly matched? 

(A) Lord Cornwallis - Permanent Settlement 

 (B) Lord Wellesley - Subsidiary Alliance System

 (C) Sir John Shore - Anglo-Nepal War

 (D) Lord Hastings - Third AngloMaratha War


 64. Which one of the following is correctly matched? 

(A) Lord Ellenborough - Annexation of Awadh 

 (B) Lord Dalhousie - Annexation of Sindh 

 (C) Lord Wellesley - Fourth AngloMysore War

 (D) Sir John Shore - Third AngloMaratha War 


 65. Which one of the following pairs is not correctly matched?

(A) Lord Dalhousie - Annexation of Awadh

 (B) Lord Dufferin - Establishment of Indian National Congress

 (C) Lord William Bentinck - Passing of the Charter Act 1833 

 (D) Lord Lytton - Beginning of first Anglo-Afghan War 


 66. Who among the following is associated with the policy of ‘Masterly Inactivity’? 

 (A) William Bentinck

 (B) Lord Canning

 (C) Lord Mayo

 (D) John Lawrence


 67. The 1st census in India during the British period was held during the tenure of 

 (A) Lord Dufferin 

 (B) Lord Lytton 

 (C) Lord Mayo 

 (D) Lord Ripon 


 68. Which one of the following pairs is not correctly matched? 

(A) Suppression of Thuggee - William Bentinck 

 (B) Ilbert Bill - Ripon

 (C) Ring Fence Policy - Warren Hastings

 (D) Vernacular Press Act - Curzon 


Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer||Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer in English||


 69. Which one of the following Viceroy of India was murdered by a convict in Andaman and Nicobar Island while he was on tour?

 (A) Lord Curzon

 (B) Lord Ripon

 (C) Lord Mayo

 (D) Lord Minto


 70. Which viceroy was murdered in his tenure? 

 (A) Lord Curzon

 (B) Lord Mayo 

 (C) Lord Ripon 

 (D) Lord Wellesley


 71. The Governor-General who followed a spirited ‘Forward’ policy towards Afghanistan was 

 (A) Minto

 (B) Dufferin

 (C) Elgin 

(D) Lytton


 72. Which among the following viceroy period the title of ‘Rai Bahadur’ and ‘Khan Bahadur’ were began to conferred to Indian? 

 (A) Lord Ripon

 (B) Lord Lytton

 (C) Lord Mayo

 (D) Lord Dufferin 


 73. Who had the longest tenure as the Viceroy of India? 

(A) Lord Curzon 

 (B) Lord Dufferin

 (C) Lord Hardinge

 (D) Lord Mayo


 74. Local Self-Government institutions in India were strengthened in 1882 by

(A) George Barlow

 (B) Lord Rippon

 (C) Lord Curzon 

 (D) Lord Lytton 


 75. Which one of the following pairs is not correctly matched? 

 (A) Pitt’s India Act - Warren Hastings

 (B) Doctrine of Lapse - Dalhousie 

 (C) Vernacular Press Act - Curzon 

 (D) Ilbert Bill - Ripon 


 76. The Ilbert Bill controversy was related to the 

 (A) Imposition of certain restriction to carry by the Indians 

 (B) Imposition of restrictions on newspapers and magazines published in Indian language 

 (C) Removal of disqualifications imposed on the Indian Magistrates about the trial of the Europeans 

 (D) Removal of duty on imported cotton cloth 


 77. The first Factory Act for restricting the working hours of women and children and authorizing local government to make necessary rules was adopted during whose time? 

 (A) Lord Lytton

 (B) Lord Bentinck

 (C) Lord Ripon 

 (D) Lord Canning 


 78. Who amongst the following is considered to be the Father of ‘Local Self-Government’ in India? 

(A) Lord Dalhousie

 (B) Lord Canning

 (C) Lord Curzon 

 (D) Lord Ripon


 79. Which one of the following pairs (G.G. and Event) is properly matched? 

 (A) Lord Cornwallis - Regulating Act 

 (B) Lord Wellesley - Permanent Settlement 

 (C) Lord Ellenborough - Annexation of Sindh 

 (D) Lord Dalhousie - First Afghan War 


 80. Which of the following pairs is not correctly matched? 

 (A) Hector Munro - Battle of Buxar 

 (B) Lord Hastings - Anglo-Nepal War

 (C) Lord Wellesely - Fourth Anglo Mysore War

 (D) Lord Cornwallis - Third AngloMaratha War 


 81. The Archaeological Survey of India was established in the period of 

 (A) Warren Hastings

 (B) Lord Wellesley 

 (C) Lord Curzon

 (D) Lord William Bentinck 


 82. Who is called the ‘Father of Indian Archaeology’? 

 (A) Alexander Cunningham

 (B) John Marshall 

 (C) Mortimer Wheeler 

 (D) James Prinsep 


 83. Who among the following was the only Jewish Viceroy of India? 

 (A) Lord Curzon

 (B) Lord Canning 

 (C) Lord Irwin 

(D) Lord Reading 


 84. During the tenure of which Governor-General was the ‘Ancient Monuments Preservation Act’ passed? 

(A) Lord Minto 

 (B) Lord Linlithgow

 (C) Lord Curzon 

 (D) Lord Canning 


 85. An important event of Lord Dufferin’s tenure as Viceroy was 

 (A) Establishment of Ramakrishna Mission

 (B) Establishment of Muslim League in Dhaka

 (C) Establishment of Indian National Congress

 (D) Beginning of the first Census


 86. Who compared Curzon’s administration in India to that of Aurangzeb? 

 (A) B.G. Tilak 

 (B) G.K. Gokhale

 (C) Dadabhai Naoroji

 (D) Annie Besant 


 87. ‘‘In my belief, Congress is to tottering to its fall and one of my great ambitions while in India is to assist it to a peaceful demise’’. Who wrote it? 

 (A) Lord Lytton

 (B) Lord Dufferin

 (C) Lord Curzon

 (D) Lord Minto 


Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer||Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer in English||


 88. The strategy of ‘Divide and Rule’ was adopted by 

 (A) Lord Curzon

 (B) Lord Minto 

 (C) Lord Dalhousie

 (D) Lord Wellesley 


 89. ‘‘The Muslims, if contented and satisfied, would become the greatest bulwark of British power in India’’. Who wrote it? 

 (A) Herbert Risley 

 (B) Lord Lytton 

 (C) W.W. Hunter 

 (D) H.N. Brailsford 


 90. Which of the following GovernorGeneral used the system of Separate electoral college to conquer Muslims and make them against Congress? 

 (A) Lord Curzon 

 (B) Lord Dufferin 

 (C) Lord Hardinge 

 (D) Lord Minto 


 91. Match List-I with List-II and select the correct answer.

 List-I 

 (a) Governor-General of Presidency of Fort William in Bengal (Under Regulating Act, 1773) 

 (b) Governor-General of India (Under Charter Act, 1833) 

 (c) Governor-General and Viceroy of India (Under Indian Councils Act, 1858) 

 (d) Governor-General and Crown Representative (Under Government of India Act, 1935) 


 List-II 

 1. Archibald/Percival Wavell, Viscount and Earl Wavell 

 2. James Andrew Broun-Ramsay, Earl and Marquess of Dalhousie 

 3. Charles Cornwallis 2nd Earl and first Marquess of Cornwallis 

 4. Gibert John Elliot-MurrayKynynmond, Earl of Minto 

 5. Louis Mountbatten, Earl Mountbatten of Burma 

 Code (a) (b) (c) (d) 

 (A) 3 2 4 1

 (B) 3 4 1 5

 (C) 2 3 4 5

 (D) 4 2 3 1 


 92. Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the lists. 

List-I '

(a) Clive 

 (b) Bentinck

 (c) Charles Metcalfe (

d) Curzon 


 List-II 

 1. Removal of press restriction

 2. Partition of Bengal 

 3. Dual Govt. in Bengal 

 4. English Education

 Code (a) (b) (c) (d)

 (A) 3 4 1 2 

 (B) 4 1 3 2 

 (C) 2 4 3 1 

 (D) 3 2 1 4 


 93. Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the lists. 

 List-I

 (a) Lord Dalhousie 

 (b) Lord William Bentinck 

 (c) Lord Rippon 

 (d) Lord Curzon 

 List-II 

 1. Prohibition of Sati 

 2. Local Self-Government 

 3. Division of Bengal 

 4. Doctrine of Lapse 

 Code (a) (b) (c) (d)

 (A) 4 1 2 3 

 (B) 4 2 1 3 

 (C) 1 2 3 4

 (D) 1 3 2 4 


 94. Match the following and select the correct answer from the code given below. 

 List-I 

 (a) Doctrine of Lapse

 (b) Partition of Bengal 

 (c) Dual Government in Bengal

 (d) Social Reforms 


 List-II

 1. Curzon

 2. Clive 

 3. Dalhousie 

4. Bentinck 

 Code (a) (b) (c) (d)

 (A) 2 3 1 4 

 (B) 3 1 4 2 

 (C) 3 1 2 4 

 (D) 2 3 4 1 


 95. Consider the following statements. 

 1. Robert Clive was the first Governor - General of Bengal

 2. William Bentinck was the first Governor-General of India

 Which of the statements given above is/are correct?

 (A) Only 1 

 (B) Only 2 

 (C) Both 1 and 2

 (D) Neither 1 nor 2 


 96. Which one of the following statements is not true? 

(A) The foundation of the system of civil administration, was firmly laid down by Warren Hastings on which the superstructure was raised by Cornwallis 

 (B) Clive was responsible for reforming the East India Company’s Civil and Military Services

 (C) Lord William Bentinck was one of the greatest British rulers as he consolidated the British Empire in India 

 (D) Lord Dalhousie added rich lemitones to the British Empire on the basis of the Doctrine of Lapse 


 97. Consider the following which concluded the subsidiary alliances with Lord Wellesley and finds the correct chronological order of their treaties from the code given below. 

 1. Hyderabad 

2. Mysore

 3. Awadh

 4. Sindhia 

 Code 

 (A) 1, 2, 3, 4 

(B) 1, 3, 4, 2 

 (C) 4, 3, 2, 1 

(D) 3, 2, 1, 4 


 98. Who among the following was/were associated with the introduction of Ryotwari Settlement in India during the British rule? 

 1. Lord Cornwallis

 2. Alexander Read 

 3. Thomas Munro 

 Select the correct answer using the code given below. 

 (A) Only 1 

 (B) Only 1 and 3 

 (C) Only 2 and 3 

 (D) 1, 2 and 3 


 99. Consider the following princely States of the British rule in India. 

 1. Jhansi

 2. Sambalpur

 3. Satara 

 The correct chronological order in which they were annexed by the British is

 (A) 1, 2, 3

 (B) 1, 3, 2 

 (C) 3, 2, 1 

(D) 3, 1, 2 


 100. Consider the following statements.

 1. The Factories Act, 1881 was passed with a view to fix the wages of industrial workers and to allow the workers to form trade unions. 

 2. N.M. Lokhande was a pioneer in organizing the labour movement in British India. 

 Which of the above statements is/ are correct? 

(A) Only 1 

 (B) Only 2

 (C) Both 1 and 2

 (D) Neither 1 nor 2 


 101. Consider the following Viceroys of India during the British rule.

 1. Lord Curzon

 2. Lord Hardinge

 3. Lord Chelmsford

 4. Lord Irwin 

 Which one of the following is the correct chronological order of their tenure? 

 (A) 1, 2, 3, 4

 (B) 2, 4, 1, 3 

 (C) 1, 4, 2, 3 

(D) 2, 3, 1, 4 


Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer||Governor, Governor General and Viceroy MCQ Question Answer in English||


Answer Sheet 1. (A) 2. (C) 3. (B) 4. (B) 5. (C) 6. (A) 7. (B) 8. (B) 9. (C) 10. (B) 11. (A) 12. (B) 13. (A) 14. (B) 15. (B) 16. (A) 17. (B) 18. (B) 19. (D) 20. (C) 21. (D) 22. (B) 23. (D) 24. (D) 25. (C) 26. (A) 27. (C) 28. (B) 29. (B) 30. (C) 31. (C) 32. (B) 33. (B) 34. (C) 35. (A) 36. (D) 37. (C) 38. (C) 39. (A) 40. (B) 41. (A) 42. (A) 43. (B) 44. (A) 45. (A) 46. (B) 47. (A) 48. (B) 49. (B) 50. (A) 51. (B) 52. (B) 53. (C) 54. (A) 55. (D) 56. (A) 57. (B) 58. (A) 59. (D) 60. (B) 61. (C) 62. (B) 63. (C) 64. (C) 65. (D) 66. (D) 67. (C) 68. (D) 69. (C) 70. (B) 71. (D) 72. (B) 73. (A) 74. (B) 75. (C) 76. (C) 77. (C) 78. (D) 79. (C) 80. (D) 81. (C) 82. (A) 83. (D) 84. (C) 85. (C) 86. (B) 87. (C) 88. (A) 89. (C) 90. (D) 91. (A) 92. (A) 93. (A) 94. (C) 95. (B) 96. (C) 97. (A) 98. (C) 99. (C) 100. (B) 101. (A)


Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




             Join Our Telegram Group



Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area