Social and Religious Movement MCQ Question Answer

 

Social and Religious Movement MCQ Question Answer 

||Social and Religious Movement MCQ Question Answer||Social and Religious Movement MCQ Question Answer in English||

Social and Religious Movement MCQ Question Answer


1. Who was the leading envoy of renaissance movement in India? 

 (A) Devendranath Tagore

 (B) Keshav Chandra Sen

 (C) Iswarchandra Vidyasagar

 (D) Ram Mohan Roy 


 2. Who is considered as the Prophet of Nationalism?

 (A) M.K. Gandhi

 (B) Ram Mohan Roy 

 (C) Rabindra Nath Tagore

 (D) Dayanand Saraswati


 3. Which of the following class has been influenced by Western civilization firstly? 

 (A) Noble landlords

 (B) New rich merchants 

 (C) Educated Hindu middle class

 (D) Educated Muslims 


 4. Who among the following greatmen is called the ‘Father of Indian Renaissance’? 

 (A) Vivekananda

 (B) Raja Ram Mohan Roy

 (C) Rabindra Nath Tagore 

 (D) Dayanand Saraswati 


 5. Who is considered as the first ‘Modern Man’ of India? 

(A) Nana Saheb 

 (B) A.O. Hume

 (C) Raja Ram Mohan Roy

 (D) Swami Vivekanand 


 6. The First Society founded by Raja Ram Mohan Roy was 

(A) Brahmo Samaj

 (B) Atmiya Sabha

 (C) Brahma Sabha

 (D) Tatvabodhini Sabha 


 7. Who among the following was the founder of Atmiya Sabha? 

(A) Raja Ram Mohan Roy

 (B) Swami Dayanand Saraswati 

 (C) Swami Vivekanand

 (D) Aurobindo Ghosh 


 8. Brahmo Samaj was founded in the year of 

(A) 1827

 (B) 1829

 (C) 1831

 (D) 1828


 9. Raja Ram Mohan Roy established Brahma Samaj in 

 (A) 1816 A.D. 

(B) 1820 A.D. 

 (C) 1828 A.D. 

(D) 1830 A.D. 


 10. Brahmo Samaj was founded by 

 (A) Dayanand Saraswati 

 (B) Swami Vivekananda 

 (C) Keshav Chandra Sen 

 (D) Raja Ram Mohan Roy


 11. Who gave Ram Mohan Roy the title of ‘Raja’? 

(A) Lord William Bentinck

 (B) Akbar II 

 (C) The followers of Brahmo Samaj

 (D) Intellectuals who opposed Sati Practice 


 12. The Samadhi of Raja Ram Mohan Roy is in 

 (A) Kolkata

 (B) Patna 

 (C) Bristol, England

 (D) Canada


 13. Who is regarded as the father of Indian Nationalism? 

(A) Gopal Krishna Gokhale

 (B) Bal Gangadhar Tilak

 (C) Surendranath Banerjee 

 (D) Raja Ram Mohan Roy 


 14. The Brahmo Samaj is based on the principle of 

(A) Monetheism 

(B) Polytheism 

 (C) Atheism

 (D) Monism 


 15. Which of the following were not protested by Raja Ram Mohan Roy? 

 (A) Child marriage

 (B) Sati system

 (C) Western education

 (D) Idolatry 


 16. Which one of the following social reformers strongly opposed Jury Act of 1826?

 (A) Ishwar Chandra Vidyasagar

 (B) Raja Ram Mohan Roy 

 (C) Mahadev Govind Ranade 

 (D) Rajnarayan Basu 


 17. The best representative of NeoHindustan in second half of the nineteenth century was 

 (A) Ram Krishna Paramhansa

 (B) Swami Vivekanand

 (C) Bankim Chandra Chatterjee

 (D) Raja Ram Mohan Roy


 18. Vivekananda attended the ‘Parliament of World’s Religious’ held at Chicago in

 (A) 1872

 (B) 1890

 (C) 1893

 (D) 1901 


||Social and Religious Movement MCQ Question Answer||Social and Religious Movement MCQ Question Answer in English||


 19. When did Swami Vivekananda deliver his speech in ‘World Religious Conference’ in Chicago? 

(A) 1863 

(B) 1892

 (C) 1893

 (D) 1894 


 20. Who among the following represented India at the world Parliament of Religious at Chicago in 1893?

 (A) Swami Dayanand Saraswati 

 (B) Ram Krishna Paramhansa 

 (C) Swami Vivekananda 

 (D) Raja Ram Mohan Roy 


 21. Who among the following famous reformers wrote the books Jnyana Yoga, Karma Yoga and Raja Yoga? 

 (A) Swami Vivekananda

 (B) Ranade

 (C) Raja Ram Mohan Roy

 (D) Ram Krishna Paramhansa


 22. Who was the founder of Ram Krishna Mission? 

 (A) Ram Krishna Paramhansa

 (B) M.N. Das Gupta

 (C) Swami Vivekananda

 (D) Swami Rangnath Nanda


 23. Who founded ‘Ram Krishna Mission’ in 1897 A.D.? 

(A) Vivekananda

 (B) Ram Krishna Paramhansa

 (C) Gopal Krishna Gokhale 

 (D) Shyamji Krishna Verma 


 24. Swami Vivekananda established Ram Krishna Mission in the year 

 (A) 1861

 (B) 1891

 (C) 1893

 (D) 1897 


 25. The Ram Krishna Mission was founded by Swami Vivekananda in the year 

 (A) 1886

 (B) 1892

 (C) 1898 

(D) 1897 


 26. Who was Sharadamani? 

 (A) Wife of Raja Ram Mohan Roy 

 (B) Wife of Ram Krishna Paramahansa

 (C) Mother of Vivekananda 

 (D) Daughter of Keshab Chandra Sen


 27. Dayanand Saraswati founded 

(A) Brahmo Samaj 

 (B) Arya Samaj

 (C) Prathana Samaj 

 (D) Bahujan Samaj 


 28. The year Arya Samaj founded 

 (A) 1865 

(B) 1870 

 (C) 1875 

(D) 1880 


 29. Who of the following is responsible for the revival of Vedas? 

(A) Ram Krishna Paramhansa 

 (B) Ramanuja 

 (C) Swami Dayanand Saraswati

 (D) Swami Vivekananda 


 30. Who had said, ‘Let’s go back to the Vedas’? 

 (A) Raja Ram Mohan Roy

 (B) Dayanand Saraswati

 (C) Vivekananda

 (D) Ram Krishna Paramhansa 


 31. Who among the following is known as ‘Martin Luther of India’? 

(A) Swami Dayanand Saraswati

 (B) Raja Ram Mohan Roy

 (C) Swami Vivekananda

 (D) Swami Shraddhanand


 32. ‘Satyarth Prakash’ was written by 

(A) Raja Ram Mohan Roy 

 (B) Mahatma Gandhi

 (C) Swami Vivekananda

 (D) Swami Dayanand Saraswati


 33. The writer of ‘Satyartha Prakasha’ is 

 (A) Swami Vivekananda 

 (B) Swami Nishchalananda

 (C) Swami Dayanand Saraswati

 (D) Swami Haridas


 34. ‘Satyarth Prakash’ is a sacred book of 

 (A) Arya Samaj 

 (B) Brahmo Samaj

 (C) Theosophical Society 

 (D) Prarthana Samaj 


 35. Which among the following organizations supported Shuddhi movement?

 (A) Arya Samaj

 (B) Brahmo Samaj

 (C) Dev Samaj

 (D) Prarthana Samaj


 36. Who of the following said, ‘good Government is no substitute for self-Government’? 

 (A) Lokmanya Tilak 

 (B) Swami Vivekananda

 (C) Swami Dayananda 

 (D) Ravindranath Tagore


 37. Who amongst the following first used the word ‘Swaraj’ and accepted Hindi as the national language? 

 (A) Raja Ram Mohan Roy 

 (B) Swami Dayanand

 (C) Swami Vivekananda 

 (D) Bal Gangadhar Tilak 


 38. Who was the founder of ‘Prarthana Samaj’? 

(A) Atmaram Pandurang

 (B) Tilak 

 (C) M.G. Chandrakar

 (D) M.G. Ranade 


 39. Who was the chief director of Prarthana Samaj in Maharashtra? 

 (A) R.G. Bhandarkar 

 (B) M.G. Ranade 

 (C) Pandit Ramabai

 (D) Gopal Ganesh Agarkar


 40. Who among the following was the founder of ‘Dev Samaj’? 

 (A) Vallabhbhai Patel 

 (B) Dadabhai Naoroji 

 (C) Shiv Narayan Agnihotri

 (D) Ram Krishna Paramhansa 


 41. In 1873 who founded Satya Shodhak Samaj?

 (A) Gopal Krishna Gokhale 

 (B) Jyotiba Phule 

 (C) Shiv Nath Shastri 

 (D) None of the above 


 42. Which one of the following was the author of ‘Gulamgiri’? 

 (A) B.R. Ambedkar 

 (B) Jyotiba Phule 

 (C) Mahatma Gandhi 

 (D) Periyar


 43. Satya Shodhak Movement was launched by 

 (A) Chhatrapati Shahuji Maharaj

 (B) B.R. Ambedkar

 (C) Jyotiba Phule

 (D) T.N. Nair 

||Social and Religious Movement MCQ Question Answer||Social and Religious Movement MCQ Question Answer in English||


 44. Which of the following organizations was established by Mahatma Jyotiba Phule? 

(A) Gopal Mandal 

 (B) Sir Narayan Sabha

 (C) Satya Shodhak Samaj 

 (D) Mahajan Sabha 


 45. Whose main aim was to uplift the backward classes? 

 (A) Prarthana Samaj

 (B) Satya Shodhak Samaj

 (C) Arya Samaj

 (D) Ram Krishna Mission


 46. Satya Shodhak Samaj organized 

(A) A movement for upliftment of tribals in Bihar

 (B) A temple-entry movement in Gujarat

 (C) An anti-caste movement in Maharashtra

 (D) A peasant movement in Punjab 


 47. The Bengali leader who opposed socio-religious reforms and supported orthodoxy was 

(A) Radhakant Deb

 (B) Nemisadhan Bose

 (C) Hemchandra Biswas

 (D) Hemchandra De


 48. Who was the founder of Radha Swami Satsang? 

 (A) Haridas Swami 

 (B) Shivdayal Sahab

 (C) Shiv Narayan Agnihotri 

 (D) Swami Shraddhananda 


 49. Which reformer of Maharashtra is also known ‘Lokhitvadi’? 

A) M.G. Ranade 

 (B) Gopal Krishna Gokhale

 (C) Pandit Ramabai 

 (D) Gopal Hari Deshmukh


 50. The campaign for widow remarriage in Maharashtra was led by 

 (A) Vishnu Parashuram Pandit

 (B) B.M. Malabari 

 (C) Gopal Hari Deshmukh

 (D) Dadabhai Naoroji 


 51. The Greatest Parsi Social reformer of the 19th century was 

(A) Sir Jamshedji

 (B) Sir Rustom Behramji 

 (C) Navalji Tata

 (D) Behramji M. Mallabari 


 52. In which year ‘The Age of Consent Act’ was passed? 

(A) 1856 

(B) 1891

 (C) 1881

 (D) 1905 


 53. His principle forte was social and religious reform. He relied upon legislation to do away with social ills and worked unceasingly for the eradication of child marriage, the purdah system. To encourage consideration of social problems on a national scale, he inaugurated the Indian National Social Conference, which for many years met for its annual sessions alongside the Indian National Congress? Their reference in this passage is to

(A) Ishwar Chandra Vidyasagar

 (B) Behramji Merwanji Malabari 

 (C) Mahadev Govind Ranade

 (D) B.R. Ambedkar


 54. During Indian Freedom Struggle, the National Social Conference was formed. What was the reason for its formation? 

 (A) Different social reform groups or organizations of Bengal region united to form a single body to discuss the issues of larger interest and to prepare appropriate petitions/representation to the Government 

 (B) Indian National Congress did not want to include social reforms in its deliberations and decided to form a separate body for such a purpose 

 (C) Behramji Malabari and M.G. Ranade decided to bring together all the social reform groups of the country under one organization 

 (D) None of statement (A), (B) and (C) given above is correct in this context 


 55. The name of D.K. Karve of Western India figures in the context of which of the following? 

 (A) Sati Pratha

 (B) Infanticide

 (C) Women Education

 (D) Widow Remarriage


 56. Who among the following prominently fought for and got widow remarriage legalized? 

 (A) Annie Besant

 (B) Ishwar Chandra Vidyasagar

 (C) M.G. Ranade

 (D) Raja Ram Mohan Roy


 57. Which of the following statements is not correct? 

 (A) In 1829, William Bentinck declared Sati System an offence by law

 (B) The Government had passed an Act in 1856 under which Hindu widows could remarry

 (C) Swami Dayanand Saraswati founded Arya Samaj in 1875 

 (D) Raja Ram Mohan Roy was the supporter of Sati System 


 58. What did the Act V of 1843 make illegal? 

 (A) Child marriage 

 (B) Infanticide 

 (C) Sati 

 (D) Slavery 


 59. Who among the following had played an important role in passing the Native Marriage Act of 1872? 

 (A) Devendra Nath Tagore 

 (B) Ishwar Chandra Vidyasagar 

 (C) Keshav Chandra Sen

 (D) Shyam Chandra Das 


 60. The Civil Marriage Act of 1872 had sought to curb the practice of child marriage by placing the minimum age of girls at 

(A) 14 years

 (B) 18 years

 (C) 16 years

 (D) None of these 


 61. Consider the following passage. Born in 1853 he was a Parsi from Western India. He was the editor of ‘Indian Spectator’ and ‘Voice of India’. He was a social reformer and was the chief crusader for the Age of Consent Act 1891. Who is being described in the above paragraph? 

 (A) Dadabhai Naoroji 

 (B) B.M. Malabari 

 (C) B.P. Wadia 

 (D) Naoroji Furdon Ji


 62. What was the minimum marriageable age fixed under Sharda Act for boys and girls? 

 (A) 12 and 16

 (B) 14 and 18

 (C) 15 and 21 

(D) 16 and 22 


 63. Sharda Act related to 

 (A) Prevention of child marriage

 (B) Prevention of intercaste marriage

 (C) Prevention of widow marriage 

 (D) Prevention of tribal marriage


 64. Who founded the ‘Theosophical Society’? 

 (A) Madame H.P. Blavatsky

 (B) Raja Ram Mohan Roy 

 (C) Mahatma Gandhi

 (D) Swami Vivekananda


 65. The success of the Theosophical Society in India was mainly due to 

 (A) Annie Besant 

 (B) Colonel H.S. Alcott

 (C) Sir William Crook 

 (D) M.M. Malviya 


 66. Which one of the following pairs is not correctly matched? 

(A) Raja Ram Mohan Roy - Brahma Samaj

 (B) Swami Dayanand Saraswati - Arya Samaj 

 (C) Swami Vivekananda - Ram Krishna Mission

 (D) Mahadev Govind Ranade - Theosophical Society


 67. Which of the following pairs is not correctly matched? 

 (A) Theosophical Society - Annie Besant 

(B) Ram Krishna Mission - Ram Krishna Paramhansa

 (C) Brahmo Samaj - Raja Ram Mohan Roy 

 (D) Arya Samaj - Dayanand Saraswati 


 68. Which one of the following is not correctly matched? 

 (A) Prarthana Samaj - Dr. Atmaram Pandurang 

 (B) Atmiya Sabha - Debendra Nath Tagore

 (C) Brahmo Samaj of India - Keshab Chandra Sen

 (D) Radhaswami Satsang - Tulsi Ram 


 69. Which one of the following is correctly matched? 

 (A) Brahmo Samaj of India - Raja Ram Mohan Roy

 (B) Tattvabodhini Sabha - Keshav Chandra Sen

 (C) The Satya Shodhak Samaj - Devendra Nath Tagore

 (D) The Servants of India Society - Gopal Krishna Gokhale 


 70. M.C. Setalvad, B.N. Rao and Alladi Krishnaswamy Iyer were distinguished members of the

 (A) Swaraj Party 

 (B) All India National Liberal Federation

 (C) Madras Labour Union 

 (D) Servants of India Society


 71. ‘Servants of India Society’ was founded by 

 (A) Ishwar Chandra Vidyasagar

 (B) Gopal Krishna Gokhale 

 (C) Dadabhai Naoroji

 (D) Lala Lajpat Rai


 72. Who was the founder of Bahujan Samaj? 

 (A) Sri Narayan Guru 

 (B) Mukund Rao Patil

 (C) Dr. B.R. Ambedkar

 (D) B.R. Shinde


 73. Who put the demand of right to enter into the temples that caused a terrible riot in Tirunevali in 1899? 

 (A) Okalinga

 (B) Nadars 

 (C) Mahar 

(D) Pali 


 74. Who said that ‘If God were to tolerate untouchability, I would not recognize him as God at all’? 

(A) B.R. Ambedkar 

 (B) Bal Gangadhar Tilak

 (C) Lala Lajpat Rai

 (D) Mahatma Gandhi


||Social and Religious Movement MCQ Question Answer||Social and Religious Movement MCQ Question Answer in English||


 75. Which one of the following is not correctly matched? 

 (A) A. Pandurang - Prarthana Samaj

 (B) Dayanand Saraswati - Arya Samaj

 (C) Raja Ram Mohan Roy - Adi Brahma Samaj

 (D) Vivekananda - Ram Krishna Mission


 76. Who among the following social reformers was known for proficiency in the Sanskrit language? 

(A) Dayanand Saraswati 

 (B) Iswar Chandra Vidyasagar

 (C) Raja Ram Mohan Roy

 (D) All of the above


 77. The women’s movement in India started largely under inspiration of 

 (A) Padmabai Ranaday

 (B) Annie Besant 

 (C) Sarojini Naidu 

 (D) Jyotiba Phule 


 78. Which was common among Brahmo Samaj, Ram Krishna Mission and Arya Samaj? 

 (A) None of these three had a political mission, but they helped to develop a spirit of patriotism 

 (B) All the three originated from Bengal

 (C) Founder of all the three was educated in England

 (D) Founder of all the three took active part in politics


 79. Which of the following statement is not correct? 

(A) Dr. Annie Besant was a Theosophist

 (B) The International headquarter of Theosophical society is in Madras 

 (C) Swami Dayanand founded Arya Samaj 

 (D) Mahatma Gandhi was born in Gandhinagar 


 80. ‘Dar-ul-Ulum’ was established by 

 (A) Maulana Shibli Numani

 (B) Maulavi Hussain Ahmad 

 (C) Maulavi Abdullah Chakralavi 

 (D) Maulana Ahmad Riza Khan 


 81. The Deoband Movement in U.P. (United Province) started in the year 

 (A) 1900 A.D.

 (B) 1888 A.D.

 (C) 1885 A.D. 

(D) 1866 A.D.


 82. The Tarkeshwar Movement of 1924 in Bengal was against 

 (A) Corruption in temples

 (B) Violence 

 (C) Arrest of political leaders

 (D) Communalism 


 83. ‘Hali System’ concerned 

 (A) Bonded labour 

 (B) Exploitation of peasants

 (C) Untouchability

 (D) Illiteracy 


84. Which category of population were primarily attracted by Religious reform movements of the nineteenth century? 

 1. Intellectuals

 2. Urban upper castes

 3. Poor ordinariness class 

 4. Liberal princes 

 Choose your answer from given code.

(A) Only 1 

(B) 1 and 2 

 (C) 1, 2 and 3 

(D) 1, 2 and 4 


 85. Which of the following statements is/are correct regarding Brahmo Samaj? 

 1. It opposed idolatry.

 2. It denied the need for a priestly class for interpreting the religious texts.

 3. It popularized the doctrine that the Vedas are infallible. 

 Select the correct answer using the code given below. 

(A) Only 1 

(B) 1 and 2 

 (C) Only 3 

(D) 1, 2 and 3 


 86. Consider the following statements. 

 1. Arya Samaj was founded in 1835. 

 2. Lala Lajpat Rai opposed the appeal of Arya Samaj to the authority of Vedas in support of its social reform programme.

 3. Under Keshab Chandra Sen, the Brahmo Samaj campaigned for women’s education. 

 4. Vinoba Bhave founded the Sarvodaya Samaj to work among refugees. 

 Which of these statements are correct? 

(A) 1 and 2 

 (B) 2 and 3 

 (C) 2 and 4 

 (D) 3 and 4 


 87. Which of the following Act was passed in 1856? 

 1. Religious Disabilities Act

 2. Sati Prohibition Act

 3. Hindu Widow Remarriage Act

 4. Principle to grab state 

 Choose the correct option from the code given below. 

 (A) 1 and 2

 (B) 1 and 3

 (C) 3 and 4

 (D) 1, 2 and 4


 88. Read the following statements carefully.

 1. Brahmo Samaj supported monotheism. 

 2. Arya Samaj contributed for the development of education.

 3. Swami Vivekananda founded Ram Krishna Mission. Answer on the basis of following code. 

 (A) 1, 2 and 3 are true 

 (B) 1 and 2 are true 

 (C) 1 and 3 are true 

 (D) 2 and 3 are true 


 89. Consider the following statements.

 Assertion (A): Socio-religious movements of the 19th century resulted in the modernization of India. 

 Reason (R): Rationalism, scientific temper and other such ideas which are the basis of modernization were at the core of the socio-religious movements. Select the correct answer from the code given below. 

 Code 

 (A) (R) is true, but (A) is false 

 (B) Both (A) and (R) are true and (R) is the correct explanation of (A)

 (C) (A) is true, but (R) is false

 (D) Both (A) and (R) are true, but (R) is not the correct explanation of (A) 


 90. Arrange the following in a chronological order. 

 1. Tulsidas 

 2. Raja Ram Mohan Roy

 3. Swami Vivekananda 

 4. Dayanand Saraswati 

 Code

 (A) 1 2 3 4

 (B) 1 2 4 3

 (C) 2 1 3 4 

 (D) 2 3 4 1 


 91. Find the correct matches in List I and II in the alternatives given thereunder. 

 List-I 

 (a) Prarthana Samaj 

 (b) Brahmo Samaj 

 (c) Arya Samaj 

 (d) Ram Krishna Mission 


 List-II 

 1. Raja Ram Mohan Roy

 2. Vivekananda 

 3. Dayanand Saraswati 

 4. Ranade 

 5. Ram Krishna Paramhansa

 Code (a) (b) (c) (d)

 (A) 1 2 3 4

 (B) 2 5 1 3

 (C) 4 1 3 5

 (D) 4 1 3 2 


 92. Match List-I with List-II and select the correct answer by using the code given below the lists. 

 List-I 

 (a) Brahmo Samaj

 (b) Manav Dharm Sabha

 (c) Arya Samaj 

 (d) Nadwah-ul-Ulama

 List-II 

 1. Mumbai 

2. Surat 

 3. Kolkata

 4. Lucknow 

 Code (a) (b) (c) (d)

 (A) 4 1 3 2

 (B) 1 4 3 2 

 (C) 3 1 4 2

 (D) 3 2 1 4 


 93. Match the following. 

 List-I

 (a) Prarthana Samaj 

 (b) Ram Krishna Mission

 (c) Satya Shodhak Samaj

 (d) Muhammad-Anglo Oriental College Aligarh 


 List-II

 1. Swami Vivekananda 

 2. Mahadev Govind Ranade

 3. Sir Syed Ahmad Khan 

 4. Jyotiba Phule 

 Code (a) (b) (c) (d)

 (A) 1 4 3 2 

 (B) 4 3 2 1

 (C) 2 1 4 3 

 (D) 4 2 3 1 


 94. Match List-I with List-II and select the correct answer using the code given below the lists. 

List-I

 (a) Raja Ram Mohan Roy 

 (b) Keshav Chandra Sen

 (c) Dayanand Saraswati

 (d) Ram Krishna Paramhansa 


 List-II 

 1. Said that Brahmovad should be made the religion of the world. 

 2. Identified Hinduism with religion instituted in Vedas. 

 3. Emphasized that there are several ways to reach the God.

 4. Purest form of Hinduism is contained in Upanishads. 

 Code (a) (b) (c) (d) 

 (A) 1 4 2 3 

 (B) 1 4 3 2 

 (C) 4 1 3 2

 (D) 4 1 2 3 

||Social and Religious Movement MCQ Question Answer||Social and Religious Movement MCQ Question Answer in English||

Answer Sheet 1. (D) 2. (B) 3. (C) 4. (B) 5. (C) 6. (B) 7. (A) 8. (D) 9. (C) 10. (D) 11. (B) 12. (C) 13. (D) 14. (A) 15. (C) 16. (B) 17. (B) 18. (C) 19. (C) 20. (C) 21. (A) 22. (C) 23. (A) 24. (D) 25. (D) 26. (B) 27. (B) 28. (C) 29. (C) 30. (B) 31. (A) 32. (D) 33. (C) 34. (A) 35. (A) 36. (C) 37. (B) 38. (A) 39. (B) 40. (C) 41. (B) 42. (B) 43. (C) 44. (C) 45. (B) 46. (C) 47. (A) 48. (B) 49. (D) 50. (A) 51. (D) 52. (B) 53. (C) 54. (B) 55. (C) 56. (B) 57. (D) 58. (D) 59. (C) 60. (A) 61. (B) 62. (B) 63. (A) 64. (A) 65. (A) 66. (D) 67. (B) 68. (B) 69. (D) 70. (D) 71. (B) 72. (B) 73. (B) 74. (B) 75. (C) 76. (D) 77. (D) 78. (A) 79. (D) 80. (B) 81. (D) 82. (A) 83. (A) 84. (D) 85. (B) 86. (D) 87. (B) 88. (A) 89. (B) 90. (B) 91. (D) 92. (D) 93. (C) 94. (D)

Join Himexam Telegram Group


                                 Join Our Telegram Group :- Himexam



Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area