Daily HP GK Important Question Answer In English Set-21

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-21

||Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-21||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-21||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-21


201. The title of kings of Kullu

Answer:--Pal

202. When the preaching of Vaishnavism took place in Kullu?

Answer-In the period of Jagat Singh

203. Arjun got divine weapon by worshipping Shiva in Kullu at

Answer-Deo Tibba 

204. In the period of which king the idol of Raghunath Ji was established in Kullu?

Answer-Jagat Singh

205. Which place of Kullu State is called 'Mini Kashi'?

Answer-Nirmand

206. Which of the following (Hidimba DeviTemple/Manikaran/Tattapani/Nirmand) is not situated in Kullu district?

Answer-Tattapani (Mandi)

207. Jagatsukh and Roirich Museums are situated in

Answer-Naggar (Kullu)

208. Malana is situated in the district

Answer-Kullu

209. The headquarters of Kangra District is situated in

Answer-Dharamshala

210. King Sansar Chand-II of Kangra was ruler of which Province?

Answer -Kangra


Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




             Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area