Daily HP GK Important Question Answer In English Set-24

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-24

||Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-24||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-24||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-24


231. King Raj Singh of Chamba was killed in Nerti by

Answer-Sansar Chand

232. Which Sikh chief of Mughals occupied Kangra Fort in 1783 A.D. ?

Answer-Jai Singh Kanhaiya

233. Sujanpur Tihra Fort was built by which king of Kangra? 

Answer-Ghamand Chand

234. Who established Nagarkot Fort (Kangra Fort)? 

Answer-Susharma Chand

235. The name of Nurpur State was kept on the name of

Answer-Noor Jahan

236. At which place of Kangra Lahna Singh Majithia built palace and Baradari ?

Answer-Trilokpur

237. Haripur was capital of

Answer-Guler

238. In which province was Rehlu region in 1785 A.D.?

Answer-Guler

239. Which king of Kangra made Chinese traveller Hwen Tsang as his guest in 635 A.D. ?

Answer-Uditaya Udima

240. Dharamshala, Palampur, Nurpur, Dehra-Gopipur are situated in 

Answer-Kangra


Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-24||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-24||





             Join Our Telegram Group

 


Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area