Daily HP GK Important Question Answer In English Set-22

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-22

||Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-22||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-22||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-22


211. Which king of Himachal (Kangra)| invaded Delhi and won it in 1360 A.D. ? 93.

Answer-Roop Chand

212. By which name Kangra was known in Mahabharata period?

Answer-Trigart

213. Who was the most famous king of Kangra?

Answer-Sansar Chand-II

214. Who was Nawab Saif Ali Khan?

Answer-Last Fortier of Kangra Fort

215. What is the area of Kangra District ?

Answer-5739 sq.kms.

216. In which year the Britishers took Kangra Province under their occupation ?

Answer-1846

217. Who was king of Kangra when Muhammad Bin Tughluq (1337 A.D.) invaded Nagarkot?

Answer -Prithvi Chand

218. Who was the last ruler to rule over Bangahal Province ?

Answer-Maanpal

219. Which king of Kangra Province is toldcto have fought from Kaurvas side in the battle of Mahabharata ?

Answer-Susharma Chander

220. Who was Donald Mcloed on whose name Mcloedganj of Dharamshala has been kept ?

Answer-Former Governor of Punjab Sir Donald Mcloed who visited Dharamshala in 1846


Read More: -   Himachal Pradesh General Knowledge




             Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area