Daily HP GK Important Question Answer In English Set-25

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-25

||Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-25||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-25||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-25


241. Baijnath, Nurpur, Jwali, Indora, Nagrota are situated in

Answer-Kangra

242. Dharamshala was established by

Answer-Lord Mcloed

243. Tapowan or Sandeepani Himalaya is situated in 

Answer-Kangra (Dharamshala)

244. Who wrote the play Dharamchand?

Answer-Manik Chand

245. The first European to visit Kangra in 1615 A.D. (who first of all described Kangra) was

Answer -Thomas Koriyat

246. Which king of Kangra fell into a dry well while hunting and he was believed to be dead?

Answer-Hari Chand

247. Who was made king of Kangra Province after considering king Hari Chand-I to be dead?

Answer -Karam Chand

248. Which is the last village of India on China Border in Kinnaur District of H.P.?

Answer-Samudro (Kaurik)

249. Which Governor-General transferred his summer capital to Chini in Shimla, which at present is known as Kalpa ?

Answer-Lord Dalhauzi

250. The headquarters of Kinnaur district is

Answer-Rikangpio 


||Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-25||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-25||


             Join Our Telegram Group

 

Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area