Daily HP GK Important Question Answer In English Set-26

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-26

||Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-26||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-26||

Daily HP GK Important Question Answer In English Set-26


251. By which name Ladakh is called in Kinnaur?

Answer-Mone

252. The headquarters of Hongrong is

Answer-Lio

253. Chini was old name of

Answer-Kalpa 

254. How many administrative development blocks are there in Hamirpur District (in 2000)?

Answer-6

256. Which dynasty was related to Hamirpur?

Answer-Katoch Dynasty

257. At which place of Hamirpur District Herbal Garden is situated ? 

Answer-Neri

258. After the occupation of Maharaja Ranjit Singh on Kangra Fort, at which place king Sansar Chand established his capital?

Answer-Sujanpur Tihra

259. The birth place of Yash Pal is

Answer-Bhumpal (Hamirpur)

260. In which year Nadaun was made a sub-division ?

Answer-1975 A.D.

261. Nadaunta, Bhorunj, Budsar are situated in

Answer-Hamirpur

262. Religious place 'Mattan Siddh' is situated in the district

Answer-Hamirpur

263. At which place of Hamirpur District, HPMC is establishing Cold Store and Vegetable Pack House? Answer-Nadaun

264. The literal meaning of Spiti is

Answer-Land of precious stones

265. The headquarters of Lahaul-Spiti District is situated in

Answer-Kelang

266. Which district headquarters of H.P. is situated at the highest place ?

Answer-Kelang (Lahaul-Spiti) 

267. What is the area of Lahaul-Spiti?

Answer-13,835 sq. kms. 

268. The headquarters of Spiti is

Answer-Kaja

269. The highest village of the world to get power 'Kibber' is situated in the district

Answer-Lahaul-Spiti

270. Before getting merged in H.P., Lahaul-  Spiti got the status of a separate district in

Answer-1960

271. What is Khoksar ?

Answer-Old Village of Chandra Valley (the coldest place of Lahaul)

272. Trilokinath, Udaipur, Chandratal,Kelang are situated in

Answer -Lahaul-Spiti

273. The height of Kelang from the sea level is

Answer-3165 metres

274. Guru Ghantal Sect rose in

Answer-Lahaul-Spiti

278. Which Sikh commander had burnt Buddhist manasteries of Spiti?

Answer-Jorawar Singh

279. The last village of Spiti Valley is

Answer-Losar

280. Khardong Gompa is situated in

Answer-Kelang

281. The eight-armed idol of marble of Avlokiteshwar Vodhistav is situated in

Answer-Trilokinath


Daily Himachal GK Important Question Answer in English Set-26||Daily Himachal Pradesh GK Important Question Answer in english Set-26||


             Join Our Telegram Group

Post a Comment

0 Comments

Top Post Ad

Below Post Ad

Ads Area